Allergie

Hypnotherapie allergie

Een allergie is een overgevoeligheidsreactie van het immuunsysteem op een stof van buitenaf die bij iemand een allergische reactie oproept. Deze stof wordt ook wel ‘’allergeen’’ genoemd, waar het woord allergie zijn oorsprong vandaan haalt. Het lichaam reageert overspannen op een ongevaarlijke stof door antistoffen aan te maken. Allergie geeft in de meeste gevallen reactie op luchtwegen, slijmvliezen of het maag- en darmstelsel. Klachten waarmee een allergie veelal gepaard gaat zijn bijvoorbeeld jeuk, vlekjes op de huid, gezwollen oogleden, kriebel in de neus, tranende ogen of niezen. Ongeveer 25% van de Nederlanders heeft wel een vorm van een allergie. Zodra u één keer een allergische reactie heeft gehad dan onthoudt uw immuunsysteem dit. Hierdoor zal uw lichaam telkens bij aanraking met de desbetreffende stof opnieuw antistoffen aanmaken.
 
Voor sommige mensen klinkt het zeer onlogisch dat hypnotherapie iets zou kunnen betekenen voor een lichamelijke reactie zoals een allergie. Echter, het is verbazingwekkend hoe een cliënt na één tot enkele hypnotherapieën al helemaal verlost kan raken van hun allergie. Japanse onderzoekers (Ikemi, et al., 1962) ontdekten de gevoeligheid voor allergieën voor suggesties. Dit betekent dat alleen al de suggestie dat een allergeen onschadelijk is, dit voldoende is om een allergische reactie te laten afremmen.
 
Bij een allergiebehandeling middels hypnotherapie richt de therapeut zich op het her-programmeren van uw immuunsysteem. Door deze herprogrammering wordt de impuls van buiten losgekoppeld van de reactie van het innerlijke lichaam. Wilt u ook af van het telkens moeten niezen, die vervelende traanogen of een ander soort kwaaltje? Maak dan nu een afspraak voor één of meerdere hypnotherapiesessies en ontdek het verschil!