Angsten en fobieën

Angsten en fobieën

Iedereen voelt zich wel eens bang, angstig of zenuwachtig. Dit zijn dagelijkse situaties die wel bekend zijn voor iedereen. Maar liefst één op de vijf Nederlanders heeft weleens last van een angststoornig of fobie, dit kan zowel bewust als onbewust voorkomen. Maar wat houdt angst nou eigenlijk in? Angst is een natuurlijke emotie die helpt om te reageren wanneer er gevaar dreigt. Uw lichaam komt in de opperste staat van paraatheid waardoor uw hart sneller gaat kloppen, de bloeddroek omhoog gaat, spieren zich aanspannen en de ademhaling wordt versneld. Plotselinge en hevige angst noemt men ook wel paniek.

Het kan ook voorkomen dat angst niet een gezonde reactie op gevaar is, maar de vorm aanneemt van ‘’ongezonde’’ angst. In dit geval kunnen uw angstklachten zelfs ontwikkelen tot een angststoornis. Mensen met een angststoornis zijn namelijk ook angstig in situaties die geen direct gevaar opleveren. Dit kunnen zaken zijn als niet meer naar buiten durven, of nachtenlang liggen piekeren, of het geven van een presentatie op werk. Angststoornissen kunnen de kwaliteit van het leven ernstig aantasten, waarbij u op den duur zelfs de meest gewone situaties gaat vermijden. Bij een angststoornis gaat de angst uw leven zodanig beheersen dat een normaal leven leiden niet meer mogelijk is.

Bij plotselinge paniek die langer dan twee uur aanhoudt, spreekt men ook wel van "fobie". Het woord fobie is afkomstig van het Griekse woord "fobos" dat vlucht of angst betekent. Er bestaan inmiddels meer dan 400 verschillende soorten fobieën. Wilt u af van angsten die voor verhindering zorgen in uw leven? Dat is mogelijk met hypnotherapie! U hoeft niet meer met angsten of fobieën door het leven te gaan, hypnotherapie is een waardevol middel om uw angst of fobie te overwinnen. Deze snelle en effectieve manier geniet bovendien van het voordeel dat er geen medicatie of andere behandelingsmethodes nodig zijn die schade opleveren. Maak nu een afspraak en wij helpen u graag verder!