Succesvolle pijnbestrijding door hypnotherapie

Hypnotherapie pijnbestrijding

Over het algemeen is pijn een nuttig waarschuwingsmechanisme. Soms houden pijnprikkels echter aan en ontstaat er chronische pijn.

Chronische pijn wordt dan na verloop van tijd ontzettend vervelend en kan een ingrijpende invloed op uw leven hebben. Meestal beperken mensen hun levensstijl om de pijn zoveel mogelijk te vermijden.
Als u van deze irritante voortdurende pijn af wil is hypnotherapie wellicht de ideale oplossing voor u.
Geen medicatie hoeven nemen en op een eenvoudige manier herstellen.

Hoe werkt een hypnotherapie bij pijnbestrijding?

Veel mensen hebben last van acute pijn of terugkomende kwalen die voorkomen in de nek, schouders, onderrug of benen.
Er worden van allerlei manieren geprobeerd om enige pijnverlichting te krijgen, echter zonder resultaat. Deze chronische pijn kan worden gezien als een soort alarmsysteem in huis tegen inbrekers.
Echter, het alarmsysteem functioneert niet meer goed en gaat op willekeurige momenten af.
Er is geen gevaar of inbreker, maar toch gaat het alarm af door een storing in het systeem. Dit is precies hoe chronische pijn werkt, het onderbewustzijn (alarmsysteem) moet bijgewerkt worden om duidelijk te krijgen dat er geen gevaar dreigt. Hierdoor zal het alarm (de pijn) stoppen met afgaan.
Tijdens de hypnosetherapie wordt er toegang gecreëerd tot uw onderbewustzijn. En ik zorg zorg ervoor dat de knop van het ‘alarmsysteem’ wordt omgedraaid waardoor het alarm, de pijn dus, wordt uitgezet.

Belangrijk om te weten

Het is zeer belangrijk om te weten dat u een medische verklaring van de huisarts nodig heeft om een behandeling pijnbestrijding te kunnen ondergaan. Een hypnotherapeut is geen arts, dus bij chronische pijn of een ander soort pijngerelateerd probleem dient u eerst uw dokter of medisch specialist te raadplegen om er zeker van te zijn dat uw pijnprobleem geen onmiddellijke medische zorg vereist.

Heeft u nog vragen omtrent hypnotherapie en pijnbestrijding? Of heeft u advies nodig?
Neem dan contact met mij op per e-mail of telefoon.