Stress

Kinderhypnose stress

Veel mensen praten erover of hebben er weleens last van: stress. Maar wat is dat nou eigenlijk? Stress betekent niets meer dan spanning of druk. U heeft natuurlijk altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren en alert te blijven, echter teveel spanning kan negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid. Ongezonde stress kan zich op vier verschillende manieren uiten:

  • Lichamelijke signalen 
  • Psychische signalen 
  • Gedragssignalen 
  • Gedachten- of denksignalen

 
Er zijn veel verschillende situaties die stress kunnen veroorzaken. Denk aan een te hoge werkdruk, aan ziekte of overlijden van dierbare of persoonlijke eigenschappen zoals perfectionisme en het moeilijk kunnen aangeven van grenzen. Wanneer een stressvolle situatie te lang duurt of wanneer stressvolle situaties elkaar snel opvolgen, dan zal de stress zich opstapelen totdat het teveel wordt. Dit kan tot zowel lichamelijke als psychische klachten leiden. Vaak gebeurt dit in een redelijk langzaam proces, waarbij het gevaar schuilt dat er een depressie of burn-out ontwikkelt.
 
Wilt u van die vervelende stress af? Wacht dan niet langer, want met behulp van hypnotherapie kunt u het lichaam weer in evenwicht brengen en balans vinden. Hierdoor gaat u meer rust ervaren en zal er anders met stressfactoren worden omgegaan. Ook zult u hier emotioneel sterker door worden. Deze veranderingen vinden plaats op korte termijn waardoor u niet lang op goede resultaten hoeft te wachten. Maak nu een afspraak om zo snel mogelijk te kunnen profiteren van de resultaten!