Trauma

Hypnotherapie trauma

Een trauma is een vorm van lichamelijke of psychische verwonding. Bij een lichamelijk trauma gaat het om fysiek letsel zoals een botbreuk of wond die op den duur voor psychische problemen kan zorgen. Bij een psychisch trauma gaat het om herinneringen aan schokkende gebeurtenissen die zich blijven opdringen, waardoor flashbacks of nachtmerries ontstaan. Schokkende gebeurtenissen waardoor blijvende psychische problemenontstaan zijn bijvoorbeeld natuurrampen, verkeersongevallen of het uitbreken van brand.

U hoeft niet het directe slachtoffer te zijn geweest om aan een psychisch trauma te lijden. Toeschouwers die de gebeurtenis meemaken ervaren intense angst en machteloosheid in dergelijke situaties. Na zo een nare ervaring kunnen er klachten ontstaan zoals het blijven herbeleven van de situatie middels nachtmerries of vermijdingsreacties in combinatie met irreële stress en angst.

Langdurige klachten kunnen voor paniekaanvallen, depressie en onzekerheid zorgen. Hierbij is het mogelijk dat er al eerder op jongere leeftijd een trauma is veroorzaakt naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen. Bent u of kent u iemand die de lasten van een trauma ervaart? Overweeg dan eens hypnotherapie als oplossing. Met bepaalde technieken worden trauma en de toebehorende emoties verwerkt en kunt u het leven weer met positieve draai in eigen handen nemen. Maak een afspraak om de klachten zo snel mogelijk te verhelpen!