Kinderhypnose

Kinderhypnose

Hypnose kan voor zowel volwassenen als voor kinderen een uitstekend therapeutisch hulpmiddel zijn. Kinderhypnose verschilt echter wel op een aantal punten van de gewone hypnose voor volwassenen. Dit is ook niet zo vreemd, want de werking van de hersenen van kinderen is anders dan die bij volwassenen. Ze denken en reageren vaak anders dan volwassenen in bepaalde situaties.

Waarom hypnose voor kinderen?

De ontwikkeling van de geest is bij kinderen anders dan bij volwassenen. Kinderen groeien in een korte periode snel op en hebben vaak te maken met veel veranderingen, leermomenten en een hoop diverse informatie. Er komt veel op hun af: school, omgaan met andere kinderen, huiswerk etc. Volwassenen hebben vaak heel wat vooroordelen opgebouwd door de jaren heen. Daarnaast accepteert het brein van een kind negatieve suggesties net zo makkelijk als positieve. Hierdoor loopt een kind gemakkelijk schade op, waardoor er later in het leven problemen kunnen ontstaan. Problemen die zij ondervinden kunnen talloze oorzaken hebben. Het gaat hierbij vaak om zaken als gebrek aan zelfvertrouwen, gepest worden op school wat leidt tot onzekerheid, angst om te gaan slapen, boosheid, stotteren, nagelbijten of faalangst.

Kinderen zijn uitstekende kandidaten voor hypnose

Hypnose werkt uitstekend bij kinderen omdat zij een verbeeldingskracht zonder grenzen hebben. Kinderen tussen de 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep omdat in dit stadium het zogenaamd “kritisch denken “ minder ontwikkeld is. Kinderen vinden hypnose plezierig en de respons op de behandeling is meestal al vrij snel. Vanaf een jaar of 6-7 kunnen kinderen prima in hypnose gaan. Wanneer ze jonger zijn kan er het best met metaforen en verhalen worden gewerkt. Met hypnose kunnen belemmerende overtuigingen in het onderbewustzijn  van het kind  om worden gebogen naar positieve overtuigingen. Uw kind kan nieuwe manieren aanleren om met stress en psychologische druk om te gaan. Hierbij is het van groot belang dat uw kind gemotiveerd is om het probleem op te lossen. Verhelp de problemen van uw kind met kinderhypnose, maak een afspraak met ons en wij helpen u en uw kind graag van de problemen af!